Fair ICT beschikt over ruim 30 jaar ervaring. In drie decennia is er op gebied van automatisering heel veel veranderd. Maar een ding is altijd hetzelfde gebleven: persoonlijk contact. Veel bedrijven willen één aanspreekpunt. Liever geen helpdesk in het buitenland die jouw taal niet spreekt. Geen techgigant die je alleen kunt mailen en maar moet afwachten of en wanneer je antwoord krijgt.

Bedrijven willen een partner die meeleeft, inleeft, begrijpt en tenslotte bewaakt. Veel ondernemers willen een IT’er die aanspreekbaar is en meedenkt. Een vertrouwenspersoon die je zorgen uit handen neemt. Dat is het belangrijkste wat we meegenomen hebben uit onze ervaring.

Afkomstig uit de Novell wereld en opgeleid als Novell Engineer kunnen we rustig zeggen dat we aan de wieg van Netwerkend Nederland stonden. De eerste netwerken die we creëerden waren zelfs met MS DOS. Het lijkt een eeuwigheid geleden.

In de 90’er jaren van de vorige eeuw, ver voordat er vaste internetverbindingen voor bedrijf en particulier bestonden, was ons BBS een van de belangrijkste schakels in de digitale communicatie van Nederland. Met deze ervaringen in de achterzak lopen we al jarenlang voorop in datacommunicatie.

Vanaf 1998 hadden we onze eerste servers on-line. Noodgedwongen destijds want de meeste providers wilden of konden ons geen maatwerk leveren. En maatwerk wilde we aan onze klanten leveren, dat wisten we zeker.

We waren in 2000 de eerste in Nederland met beveiligde e-mail en in dat zelfde jaar leverde we de eerste werkplekken uit buiten de muren van het bedrijf. We kwamen met een uniek product: De AllinaBox die we inmiddels omgedoopt hebben tot SICSpack. Een kleine, zuinige, veilige maar vooral ongelooflijk complete oplossing voor het MKB. Voor het eerst 20 jaar geleden geïntroduceerd maar nog altijd bij vele bedrijven actief.

De veiligheid van e-mail is altijd een prioriteit gebleven. Als mensen je vertellen dat e-mail niet meer veilig is dan weten ze er niets van. E-mail is misschien wel het veiligste communicatiemiddel van dit moment, mits goed geïnstalleerd en geconfigureerd. Maar e-mail-stromen en -servers verdienen constante aandacht. En die aandacht krijgt het bij MKB Mail eXchange (MKBmx).

Een van de laatste ontwikkelingen is onze ProxyFarm. We bouwen een complete schil rondom je servers voor snelheid, bereikbaarheid en veiligheid in één.

Zo’n 20 jaar geleden waren we in gesprek met een (prospect)klant. Hij vroeg me waarom hij voor ons moest kiezen en niet voor een “groot” bedrijf. Ik vroeg me hardop af waar hij “groot” aan afmeet: Het aantal werknemers of de kwaliteit van het werk? We mochten het project maken…